Tuesday, 8 December 2015

Dnevnik stručnog osposobljavanja | Dio peti: važniji linkovi

Za kraj, linkovi na web stranice na kojima sam pronašla većinu informacija, ili barem mogla pitati za većinu informacija.
Dnevnik stručnog osposobljavanja web stranice
MINISTARSTVO FINANCIJA – IZVRŠENJE PRORAČUNA
Vjerojatno najvažnija i najposjećenija stranica na početku svakog mjeseca. To je stranica na kojoj saznajem kada dobivam naknadu. Mi se nalazimo ili u drugoj ili u trećoj tranši naknada za nezaposlene - točke 3.2. ili 3.3. stavka. Prva tranša su uglavnom naknade nezaposlenima, a onda se u drugoj i trećoj preraspodjele sredstva po uredima HZZ-a za stručno osposobljavanje. Kad smo kod toga, od dosada primljenih 13 naknada (jer sam počela raditi sredinom mjeseca), najranije mi je sjela 04.09. (jedini put tako rano, zamalo me herc strefio), a najkasnije 9. u mjesecu (listopad, veljača i siječanj), jednak broj puta mi je sjela 6. u mjesecu (studeni, srpanj i svibanj).

FACEBOOK STRANICA HZZ-a
Druga najvažnija stranica, a usko vezana uz prvu. Na toj stranici divna duša iz HZZ-a objavljuje kada su u sustav unesena plaćanja za novčane pomoći (tj. naše naknade) polaznicima stručnog osposobljavanja i za nezaposlene po kojim uredima. Ako je ikada upoznam, dobiti će Dorinu s Domaćicom.

E ovo je stranica na kojoj piše baš sve i gdje možeš pitati baš sve o SO-u, bez obzira gdje "stručnariš". Stranica na kojoj se nalaze informacije s terena.

MINISTARSTVO UPRAVE - DRŽAVNI STRUČNI ISPIT
Ako ste prema programu i ugovoru o SO-u obveznik polaganja Državnog stručnog ispita (DSI), tu su pitanja na koja moraš znati odgovor, kako bi ga položio, složena prema stručnoj spremi.

MINISTARSTVO UPRAVE - ZAPOŠLJAVANJE U DRŽAVNOJ SLUŽBI
Stranica gdje se na jednom mjestu objavljuju svi poslovi u državnim firmama, uredima i institucijama. Možda i neće biti od neke koristi na početku stručnog osposobljavanja, ali pred kraj svakako vrijedi obratiti pozornost na nju. To kažem jer većina tih poslova traži godinu dana iskustva, ali kada u oglasu napišu godinu dana iskustva imajte u vidu da će vas vrlo vjerojatno odbiti, čak i ako vam nedostaje nekoliko dana do te godine iskustva.

Sljedeći tjedan, bonus post s dojmovima sa stručnog ispita. ;)
b, Dora

No comments:

Post a Comment

Thank you for stopping by and reading my blog.
Feel free to leave a comment, opinion or advice.
Dora

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...