Saturday, 15 July 2017

Kako rasturiti intervju za posao?

Kada kažem rasturiti, mislim kako se pripremiti i dobro ga odraditi tako da dobijete posao. Kao netko tko je bio na dosta intervjua i napravio (nadam se) sve moguće greške koje možeš napraviti, imam iskustva, barem u tome što ne smijete napraviti i gdje stvari krenu loše. Možda ne znam kako rasturiti intervju, ali znam što možete očekivati.
Ponekad je intervju druga „prepreka“, jer ili nema testiranja ili ono dolazi kasnije. Prema mojem iskustvu, kada se radi o poslu na određeno vrijeme, najčešće zamijeni, imate samo intervju i eventualno psihološko testiranje kasnije; ali kada je na neodređeno, odnosno stalni radni odnos tada će intervju vrlo vjerojatno biti sljedeći korak nakon testiranja.

Kako se pripremiti? 

Ako je natječaj legitiman, onda je intervju vaša prilika da okrenete situaciju u svoju korist, jer će ondje biti ljudi koji će vam biti vjerojatno nadređeni i/ili s kojima ćete raditi. Tako nije rijetka situacija da se poredak nakon testiranja malo izokrene zbog intervjua. Ponavljam, ako je natječaj legitiman i kandidat nije unaprijed odabran. Isto tako, ako se radi o javnom sektoru, vrlo vjerojatno će intervju s psihologom biti odvojen i u HZZ-u na kraju selekcijskog procesa, ako je privatan sektor vrlo vjerojatno će psiho intervju biti nakon testiranja i „preduvjet“ za razgovor s vašim budućim šefovima. 
Ako do sada niste bili na niti jednom, ovo su neke osnovne što možete očekivati od intervjua. Prvo pitanje će biti da se predstavite ukratko (to je dio kada ponavljate ono što imate u životopisu, što ste završili i gdje radili). Pitanja koja nakon toga možete očekivati su da detaljnije ispričate što ste gdje radili i što ste naučili i s kakvim ste se izazovima suočili. Osim toga, nešto osobnija pitanja koja možete očekivati su, koji su vam bili najveći izazovi, što vam je bilo najteže, koje su vaše vrline i mane zbog kojih vas bi ili ne bi trebalo zaposliti, što vam izaziva stres, što vas motivira, što znate o tome radnome mjestu i koje vještine bi trebalo imati za to te imate li vi te vještine, zašto ste se prijavili za ovo radno mjesto, gdje ste se još prijavili, s čime se još bavite u životu i moje najdraže, koja su vaša očekivanja glede plaće.
Pročitala sam i čula od nekoliko psihologa da je poželjno pripremiti pitanja koja ćete postaviti svojim sugovornicima na intervjuu, ali ja osobno nisam imala neke velike koristi od toga do sada, jer su me na intervjuima većinom ispitali sve što su me i trebali pitati i znala sam i prije sve što me zanimalo.

HINTOVI:
  • Dobro istražite posao i firmu. Spremite negdje opis posla i tekst natječaja, prođite detaljno web stranicu, obratite pozornost na dio "klijenti"
  • Dođite barem 15 minuta ranije
  • Kada dolazite i odlazite trebali biste se rukovati sa svima, ako je to ikako moguće
  • Ako ste imali psiho-testove prije, riješite neke psiho-testove i testove osobnosti na internetu jer vam mogu reći neke vaše osobine koje možete iskoristiti kada vas pitaju o vašim manama i vrlinama.
  • Budite spremni da dio razgovora bude i na engleskom (ili nekom drugom jeziku), posebno ako je u tekstu natječaja naglašena potreba za naprednim znanjem tog određenog jezika
  • Potrudite se da vam odgovor "ne znam" ne bude na niti jedno pitanje
  • Ako kažu „kada“ se vidimo sljedeći put/vas zaposlimo, vrlo vjerojatno idete dalje, ali ako kažu „ako“ odete u sljedeći krug/vas zaposlimo, #PišiKućiPropalo
  • Revizorske i konzultantske kuće imaju jednu fantastičnu praksu, a to je da vam na intervjuu stvore maksimalan stres bezobraznim pitanjima, valjda u nadi da vide hoćete li puknuti, zato kada idete tamo na intervjue, budite spremni i imajte odgovore na pitanja za sve moguće rupe u CVu, duže obrazovanje i sl.
b, Dora

No comments:

Post a Comment

Thank you for stopping by and reading my blog.
Feel free to leave a comment, opinion or advice.
Dora

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...